Türkçe English
İmplant Tedavisi
loading

İmplant Tedavisi

İmplant Tedavisi

İmplant Tedavisi

İmplant tedavisi herhangi bir sebepten ötürü dişlerini kaybeden hastaların en sık tercih ettiği yöntemlerin başında gelir. Dişin kaybedilmesi, ağızda istenmeyen bir boşluğun ortaya çıkmasına sebep olur. Tedavide bu boşluğun titanyum malzemeler kullanılarak giderilmesi amaçlanır. Titanyum insan vücuduna zarar vermeyen bir maddedir. Bu sebeple kaybın yaşandığı boşluğa titanyum vidalar yerleştirilerek diş kökü yaratılır. Kökün üzerine uygulanan diş protezi sayesinde yapılan implantın en büyük avantajı hem hastanın kendi dişi gibi görünmesi hem de son derece başarılı ve doğal bir kullanım avantajı sağlamasıdır. İmplant tedavisi ülkemizin çoğu şehrinde diş kliniklerinde yapılmakla birlikte İzmir implant tedavisi konusunda öncü şehirlerden biridir. 


Diş İmplant nasıl yapılır?

Diş implantı, diş kaybının yerine geçen metal bir vida ile çene kemiğinin içine yerleştirilen bir tür protezdir. İmplant, çene kemiğine vidalanarak veya sıkıca oturacak şekilde sabitlenir. İmplant, diş kaybının yerine geçen ve çene kemiğinde kalıcı olarak tutulan bir titanyum parçasıdır. İmplant işlemi, hastanın genel durumuna göre değişiklik gösterebilir. İmplant işlemi genellikle anestezi altında gerçekleştirilir ve normal olarak tek seferde yapılabilir. İmplant işlemi, diş hekiminin çene kemiğindeki boşluğa bir vida takarak başlar. Daha sonra implant, çene kemiğine sabitlenerek kalıcı olarak tutulur. Son olarak, implant üzerine yeni bir diş takılabilir.

İmplant Tedavisinin Avantajları Nedir?

Tedavide kullanılan titanyum bileşikler, insan vücudunda istenmeyen etkilere yol açmaz. Aksine zaman içerisinde kemikle kaynaşarak vücudun bir parçası haline gelen kalıcı bir etki gösterir. İmplantlar yalnızca hastanın dış görünümüne katkı sağlamakla kalmaz, aynı zamanda ısırma ve çiğneme alışkanlıklarını da olumlu yönde etkileyerek diş kaybının yarattığı eksikliği ortadan kaldırır. Uzun süre boyunca kullanım imkanı sağlayan implantlar hem şekil bozukluğunu ortadan kaldırır hem de yüz görünümünde arzu edilen olumlu değişimi sağlar. Maksimum estetik ile beraber hastaların yaşadığı kaygılar da ortadan kalkmış olur. Bundan sonraki süreçte ise hastalar implant tedavisi sonrası hayatlarına maksimum konfor ve istedikleri yüz görünümü ile beraber hayatlarına devam eder.

İmplant Tedavisi Nasıl Yapılır?

İmplant tedavisi doğru uygulandığı takdirde herhangi bir ağrı veya acının yaşanmadığı bir sürece sahiptir. Lokal anestezi altında gerçekleştirilen işlemde, çene kemiğinde belirlenen boşluğa yuva hazırlanarak implant uygulanır. Uygulanan implantın çene kemiği ile kaynaşması gerekir. Tek aşamalı tedavide implantın üzerine geçici başlık uygulanırken, iki aşamalı tedavi yönteminde ise implant diş eti ile kaplanır ve 2 ila 6 ay arasında değişen iyileşme sürecine hazırlanılır. Doktorun tavsiyesine göre şekillenen bu süreçte protez dişlerin hemen takılması da tercih edilebilir.

İmplant tedavisi sonrasında yaşanan iyileşme sürecini etkileyen faktörler;

  • Tek aşamalı veya iki aşamalı olmak üzere ayrılan prosedürlerden hangisinin tercih edildiği,
  • Hastanın yaşı,
  • Hastanın sağlık durumu,
  • Hastada kemik yetersizliği bulunup bulunmadığı,
  • İmplantın alt veya üst çeneye uygulanması,
  • Hastanın iyileşme sürecinde sert yiyecekler tüketmemesi gibi önlemlere uyması büyük önem taşır.